صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت افرا نماد پایدار

درباره صندوق افرا

صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت افرا نماد پایدار:
- با درآمد ثابت است و عمدتا در اوراق با درآمد ثابت منتشر شده توسط دولت، نهادهای عمومی غيردولتی و سپردههای بانکی با سود تضمینشده سرمایهگذاری میكند.
- از نوع قابل معامله در بورس (ETF) بوده و سرمایهگذاران در هر لحظه میتوانند ارزش واحدهای سرمایهگذاری خود را رصد و اقدام به خرید و فروش واحدها نمایند.
- این صندوق در جهت منافع سرمایهگذاران تقسیم سود دورهای نخواهد داشت و سرمایهگذاران از رشد ارزش داراییهای صندوق منتفع خواهند شد.
چطور در صندوق افرا سرمایهگذاری کنیم؟
در صورتیکه کد معاملاتی ندارید پس از ثبت نام در سایت سجام به یکی از کارگزاریهای سراسر کشور جهت دریافت کد بورسی مراجعه نمایید.
در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری خود در قسمت جستجو واژه “افران” را نوشته و صندوق سرمایهگذاری افرا نماد پایدار را انتخاب نمایید
با توجه به قیمت تابلوی معاملاتی و بر اساس عرضه و تقاضا خرید خود را انجام دهید. (کاملا شبیه به خرید سایر سهام)
در هر زمان و به تشخیص خودتان، می توانید بخش و یا کل سهامتان را به فروش برسانید.
علاوه بر مراجعه به قسمت سوالات متداول در همین صفحه، میتوانید در روزهای کاری از ساعت 8 الی 17 با پشتیبانی صندوق تماس حاصل بفرمایید:
☎️ 02191070237
راههای ارتباطی ما با شما
پاسخ به سوالات متداول
مطابق بند ۲۰ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار ج.ا.ا. مصوب آذر ماه ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی صندوق سرمايه گذاری “نهاد مالی است كه فعاليت اصلی آن سرمايه گذاری در اوراق بهادار می باشد و مالكان آن به نسبت سرمايه گذاری خود، در سود و زيان صندوق شريک هستند.”
صندوق های سرمایه گذاری سرمایه جمع آوری شده را توسط مدیر یا مدیران سرمایه گذاری با رعایت ضوابط و مقررات حاکم بر صندوق ها به سهام شرکتها، اوراق با درآمد ثابت و یا داراییهای دیگر تخصیص می دهند. تخصیص سرمایه مذکور با رعایت نکات ذکر شده در امیدنامه و اساسنامه صندوق صورت می گیرد که مدیر صندوق از این طریق درصدد است تا سود ناشی از سرمایه گذاری را حداکثر گرداند.
- مدیریت حرفه ای: مزیت اصلی صندوق سرمایه گذاری مدیریت حرفه ای سرمایه می باشد. تخصص ناکافی و عدم آشنایی سرمایه گذاران با بازار سرمایه میتواند مهمترین عامل انگیزش سرمایه گذاران برای خرید واحد های سرمایه گذاری باشد، در واقع ارزان ترین راه برای استفاده از تخصص و تجربه یک مدیر حرفه ای سرمایه گذاری در صندوق ها می باشد.
- متنوع سازی: یکی از مزایای سرمایه گذاری در صندوق ها متنوع سازی ریسک سرمایه گذاری در دارایی های مختلف در مقایسه با خرید تک دارایی ها می باشد. منطق کلی متنوع سازی صندوق های سرمایه گذاری بر این اساس است که در صورت کاهش قیمت هر یک از دارایی ها، زیان ناشی از این اتفاق با افزایش قیمت دارایی دیگر جبران می گردد. صندوق های بزرگ سرمایه گذاری مالکیت صدها دارایی مختلف را دارا می باشند که تشکیل چنین سبدی برای سرمایه گذاران با مقادیر اندک سرمایه امری غیر ممکن می باشد.
- صرفه به مقیاس: با توجه به این که صندوق های سرمایه گذاری در یک زمان تعداد زیادی دارایی را خرید و فروش می کنند، هزینه معاملات به میزان قابل توجهی نسبت به خرید انفرادی دارایی کاهش می یابد.
- نقدشوندگی بالا: همانند سرمایه گذاری در سهام شرکت ها این نوع سرمایه گذاری از نقد شوندگی بسیار بالای برخوردار می باشد. به طوری که بر اساس خالص ارزش دارایی های هر واحد سرمایه گذاری، امکان خروج از صندوق بر اساس ارزش روزانه میسر است
در حال حاضر صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بورسهای کشور تنوع نسبتا بیشتری دارند و از این رو با توجه به مندرجات امیدنامه صندوقها میتوان آنها را بر اساس موضوع فعالیت صندوق، پیشبینی و تقسیم سود، تعداد کل واحدهای سرمایهگذاری، نوع استراتژی سرمایهگذاری و از این دست موارد بررسی و مقایسه نمود. اما آنچه بیشتر متدوال است و با ضرورتهای عموم سرمایهگذاران مطابقت دارد، تقسیمبندی صندوقهای سرمایهگذاری به اعتبار ترکیب نوع داراییها و قابلیت معامله واحدهای سرمایهگذاری است. صندوقهای سرمایهگذاری بر اساس ترکیب سبد دارایی به سه دسته در سهام (با اولویت سرمایه گذاری منابع در سهام) ، مختلط (سرمایهگذاری منابع در ترکیبی از سهام و اوراق با درآمد ثابت) و با درآمد ثابت (با اولویت سرمایهگذاری منابع در انواع اوراق بهادار با درآمد ثابت) طبقهبندی میشوند. همچنین صندوقهای سرمایهگذاری بر مبنای قابلیت معامله واحدها به دو دسته صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تقسیم میشوند.
این صندوق ها در دارایی های سرمایه گذاری می کنند که سود تضمین شده و ثابتی را پرداخت نماید و لذا از این رو سود این صندوق ها نیز از دامنه نوسان کمی برخوردار است. این صندوق ها با مدیریت منابع و تشکیل سبدی از اوراق با سود ثابت مانند اسناد خزانه اسلامی، صکوک، سپرده بانکی و گواهی های سپرده سعی در کاهش ریسک و بالابردن نرخ سود ثابت سرمایهگذاران دارند. البته بر اساس آیین نامه سازمان بورس این صندوق ها تا سقف 25 درصد می توانند در سهام شرکتهای بورس و فرابورس سرمایه گذاری کنند.
صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) که مخفف Exchange Traded Fund است به نوعی از صندوق ها گفته می شود که واحدهای آن در طول روز همانند سهام در بازار معامله می شود. به استثنای این مورد، ساختار این صندوق ها در سایر موارد مشابه دیگر صندوق های سرمایه گذاری مشترک است.
صندوقهای قابل معامله در بورس را میتوان یک دارایی ارزشمند در سبد دارایی هر سرمایهگذار، از مدیران مالی بزرگترین سازمانها گرفته تا یک سرمایهگذار مبتدی که تازه کار خود را شروع کرده است، قلمداد کرد.
- سادگی و سهولت برای سرمایهگذاری: صندوقهای ETF از تمام دفاتر کارگزاریها و سامانه برخط معاملات قابل معامله است. بنابراین سرمایهگذاری در ETF و خروج از آن بسیار آسان است.
- محاسبه لحظهای ارزش خالص داراییهای آن: ارزش خالص داراییهای آن به لحظه محاسبه و به اطلاع سرمایه گذاران میرسد. ( NAV آنها هر ۲ دقیقه یکبار بطور خودکار محاسبه می شود)
- ارزان تر بودن نسبت به سایر صندوقها: از مزیتهای صندوق ETF ارزان بودن آنها نسبت به سایر صندوقهای سرمایهگذاری مشترک است، زیرا خریداران “ETF” از طریق کارگزاران بورس، معاملات خود را انجام میدهند و بنابراین هزینههای بازاریابی برای صندوق وجود ندارد. ارزش مبنای هر واحد سرمایه گذاری در صندوقهای قابل معامله فقط ۱۰,۰۰۰ ریال است.
- عدم پرداخت مالیات در خرید و فروشها: همچنین به استناد مفاد تبصره ۱ ماده ۷ “قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در راستای تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی” بابت نقل و انتقال واحدهای سرمایهگذاری انواع صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله و صدور و ابطال آن ها هیچگونه مالیاتی اخذ نمیگردد.
- دوره فعالیت: دوره فعالیت این صندوقها نامحدود بوده و حداقل و حداکثری برای سرمایه گذاری افراد حقیقی و حقوقی در این صندوقها در نظر گرفته نشده است.
با توجه به سرمایهگذاری صندوق در اوراق با درآمد ثابت، این صندوق برای تمامی کسانی که به دنبال سرمایه گذاری با سود مطمئن هستند مناسب است. بازدهی این صندوق نسبت به دیگر دارایی های درآمد ثابت بازدهی بالاتری دارد و همچنین به آسانی قابل انجام است و ریسک نقدینگی دیگر اوراق و سپرده ها در این صندوق وجود ندارد.
- سود بیشتر: سرمایهگذاری در صندوق با درآمد ثابت به واسطه تبعیت از قوانین بازار سرمایه و عدم وجود محدودیتهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سود بیشتری را نصیب سرمایهگذاران میکند. همچنین به دلیل تجمیع سرمایه دارندگان واحدهای صندوق، مدیران صندوق از قدرت مذاکره بیشتری برای اخذ سود بالاتر نسبت به سپردهگذاران حقیقی برخوردارند.
- مدت زمان نامحدود: سرمایهگذاری بلند مدت در سپردههای بانکی دارای سررسید های مشخص هستند، اما سرمایهگذاری در صندوقهای با درآمد ثابت محدودیت زمانی ندارد و در هر زمان میتوان از طریق بازار بورس و اوراق بهادار به اصل سرمایه و سود آن دست پیدا کرد که این مساله در پوشش ریسک نقدینگی سرمایهگذاران امری حیاتی است.
- ترکیب متنوع سرمایهگذاری با سود بالاتر: بخش اصلی اوراق مشارکت بازار ایران را اوراق دولتی و نهادهای عمومی با سود تضمین شده معین تشكيل میدهند. این صندوق با مذاکره با ناشران این اوراق و خرید ارزانتر این اوراق، سود بالاتری را برای سرمایه گذاران خود ایجاد میکنند. در کنار سرمایهگذاری در این اوراق، این صندوق در اوراق مشارکت پذیرفته شده در بورس با نرخهای ترجیحی نیز سرمایهگذاری میکند که بازده بالاتری را نصیب سرمایهگذاران میکند.
- امکان سرمایهگذاری مستمر: انتشار و عرضه عمومی اوراق مشارکت معمولاً به صورت دورهاي و در مقاطع زماني معین و اغلب به ميزان محدودي صورت ميگيرد که سرمایهگذاران خرد امکان خرید این اوراق در هر زمان را ندارند، در حالي كه واحدهای این صندوق در هر زمان قابل معامله است و ریسک سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران به حداقل میرساند.
این صندوق به منظور کسب بازدهی بالاتری از طریق سرمایه گذاری مجدد منافع، سود دوره ای تقسیم نمی کند و تمامی نتایج سرمایهگذاریهای صندوق در NAV آن خلاصه میشود. بازدهی سرمایهگذاران محترم در قیمت واحدهای آن ها منعکس است و سرمایه گذاران در هر زمان می توانند سود سرمایه گذاری خود را شناسایی کنند. به عنوان مثال در صورت نیاز سرمایهگذار به دریافت سود ماهانه، سرمایه گذار می تواند به فروش مقدار مشخصی از واحدهای خود در انتهای ماه اقدام نماید تا ارزش آن واحدها به حساب ایشان واریز گردد.
بله، در هر زمان که معاملات بازار بورس انجام میشود، شما میتوانید واحدهای صندوق افرا نماد پایدار را به قیمت بازار بفروشید.
ارزش خالص دارایی یا Net Asset Value برابر است با مجموع تمام داراییها منهای تمامی هزینهها و کارمزدهایی که در یک سبد لحاظ می شود، تقسیم بر تعداد واحدهای سرمایهگذاری در صندوق.
در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، NAV در پایان روز محاسبه میشود اما برای صندوقهای ETF لازم نیست در پایان روز NAV محاسبه گردد. دلیل این امر آن است که ETF درست مثل سهام معمولی در بورس معامله میشود. بنابراین NAV برای یک صندوق ETF هر دو دقیقه یکبار محاسبه و اعلام میگردد.
صندوق های سرمایه گذاری هزینه هایی به عنوان کارمزد پرداخت می کنند که شرح آن در امیدنامه این صندوق ها آورده شده و این اختلاف قیمت در NAV صدور و ابطال بابت این کارمزد ها می باشد.
سالانه دو درصد(0.02) از متوسط ارزش روزانه سهام وحق تقدم سهام تحت تملک صندوق بعلاوه پنج در هزار (0.005) از ارزش روزانه اوراق بهادار با درآمد ثابت تحت تملک صندوق و پنج در هزار (0.005) از سود حاصل از سرمایه گذاری در گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی و تا میزان نصاب مجاز سرمایه گذاری در آن ها به علاوه یک درصد (0.01) از درآمد حاصل از تعهد پذیره نویسی یا تعهد خرید اوراق بهادار
صندوق افرا نماد پایدار تحت مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیده است و تمامی امور سرمایهگذاری آن تحت نظارت مستقیم این سازمان است. همچنین صندوق افرا نماد پایدار خود را متعهد میداند به منظور حفظ اصل و فرع سرمایهی سرمایهگذاران محترم، تنها اوراقی را خریداری کند که یکی از شرایط زیر را دارا باشد:
- مجوز انتشار آنها از سوی دولت، بانک مرکزی یا سازمان بورس و اوراق بهادار باشد.
- سود حداقلی برای آنها مشخص شده و پرداخت اصل سرمایه گذاری و سود آن ها تضمین شده یا برای پرداخت اصل و سود سرمایه گذاری وثایق کافی وجود داشته باشد.
- در یکی از بورس ها قابل معامله باشد و یا انجام معاملات دست دوم آن ها در یکی از بورس ها به تایید هیات پذیرش رسیده باشد.
مدیر صندوق، مسئول اجرایی صندوق محسوب میشود که متخصص در بازار اوراق بدهی و دارای دانش کافی در امر مدیریت سبدهای سرمایهگذاری صندوق است. طبق اساسنامه صندوق، مدیر صندوق موظف است گزارش پیشبینی شده و اطلاعات قابل ارائه را تهیه و تنظیم نموده، در اختیار متولی صندوق، حسابرس و سازمان بورس اوراق بهادار قرار دهد. مدیریت صندوق افرا نماد پایدار را شرکت سرمایه گذاری ترنج بر عهده دارد.
شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج (سهامی خاص) در سال ۱۳۹۳ مجوز رسمی فعالیت خود را در زمینه مشاوره سرمایهگذاری و سبدگردانی از سازمان بورس و اوراق بهادار تهران اخذ نمود. سازوکار و فرآیندهای این شرکت، به منظور جذب سرمایههای پاک از منابع داخلی و بین المللی توسعه یافته است. (در چارچوب قوانین ضد پولشویی و تعیین صلاحیت سرمایهگذاران) رویکرد ترنج به موضوع سرمایهگذاری بر اساس شناخت عمیق بازارهای بین المللی و بازار سرمایه ایران شکل گرفته است. این رویکرد بطور مشخص مبتنی بر بکارگیری فرآیندهای ساختار یافته در مدیریت سرمایهگذاری، تحلیل بنیادی و انجام تحقیقات دست اول در داخل شرکت، حاکمیت شرکتی، پیادهسازی امور انطباق شرکتی، مدیریت ریسک، مدیریت جامع سرمایه انسانی، برنامهریزی بحران و سایر تدابیر در این حوزه میباشد. مجموع این عناصر مزیت نسبی ارزشمندی را برای این شرکت فراهم ساخته که ضامن ارایه خدمات در بالاترین سطح کیفی میباشد.
شرکت ترنج مدیریت بزرگترین و فعالترین صندوق سرمایهگذاری خارجی را در ایران داراست و به عنوان فعالترین شرکت مشاور سرمایهگذاری در سال۹7 از طرف کانون کارگزاران انتخاب شده است.

شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج (سهامی خاص) پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، در تاریخ 1393/12/13 تحت شماره 469308 و شناسه ملی 14004780194 با سرمایه 30 میلیارد ریال در اداره ثبت شرکتهای تهران و در تاریخ 1393/12/20 با شماره 11319 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیده است.